MySpace Comments
Esti vizitatorul cu numarul:
Hit Counters what is my ip address?

miercuri, 25 noiembrie 2009

Stimuleaza-ti creierul




Creierul este de fapt un computer biologic, chiar mai complicat ca orice computer pe care ni l-am putea imagina. Este implicat in aproape orice facem, in ceea ce simtim si gandim, cum ne comportam si cum interactionam cu alte persoane. Este foarte important sa optimizam functiile creierului pentru a fi cei mai buni in toate sferele vietii.

Implicandu-te regulat in activitatile potrivite, iti imbunatatesti memoria, capacitatile de a rezolva problemele si creativitatea.

Exercitiile fizice inseamna o mai buna functionare a creierului. Mai mult de 20% din sangele din corp si oxigen, merg direct la creier. Exercitiile, mai ales antrenamentul cardio, creste fluxul sangvin catre creier, mentinandu-l o masinarie bine unsa.

La fel de bun ca exercitiul fizic este si exercitiul mental pentru o minte ascutita. Este mai mult decat intelept sa te angajezi in una din urmatoarele activitati care te solicita mental:

-joaca puzzle: iti imbunatateste activitatile mentale cognitive. Este excelent pentru creier: ii ofera posibilitatea de a gandi strategic si il mentine in functiune
-interactioneaza cu altii
-incearca un nou hobby
-invata o noua limba

Hidrateaza-te

Hidratarea este cruciala pentru functionarea optima a creierului si a unei sanatati optime. Este vitala pentru incetinirea procesului de imbatranire. Creierul este cel care controleaza toate functiile fiziologice si daca este deshidratat, atunci problema este devastatoare.

Apa iti pastreaza mintea alerta si proaspata. Cofeina si cafeaua te fa pe moment alert, dar in timp te vor face mai obosit, pentru ca deshidrateaza muschii.

Ganduri optimiste

Daca esti tensionat, distras de probleme, este foarte putin probabil sa retii informatii sau sa ramai alert. Incearca sa elimini stresul de la locul de munca si din viata ta. Invata tehnici de relaxare, fa o baie fierbinte, sau mergi la masaj. Lasa mintea sa se incarce doar cu ganduri bune.

Fa sex

Sexul este fantana tineretii pentru creier. Este o excelenta forma de exercitiu care creste fluxul sangvin in creier, marind capaciatile cognitive. Oxitocina produsa in timpul sexului creste capacitatea de a te gandi la solutii originale ale unei probleme, in timp ce serotonina si dopamina ajuta gandirea creativa si calma a unei persoane. Interesant este faptul ca sexul tarteaza insomnia si dureruile de cap.

Mananca corect

Creierul are nevoie de minerale si vitamine: vitamina A pentru a proteja celulele creierului, vitamina B esentiala pentru cresterea neuronilor si vitalitate, vitamina C vitala pentru functiile creierului, vitamina E previne deteriorarea creierului, magneziul, pentru a mentine metabolismul viabil al neuronilor, zincul curata creierul de impuritati si imbunatateste functia cognitiva, iar amino-acizii sunt necesari cresterii si sanatatii neurotransmitatorilor.

Mancarurile tip fast food afecteaza in mod negativ sinapsele creierului. Sinapsele conecteaza neuronii si sunt importanti in memorare si invatare.

Ginkgo Biloba si Ginseng

Sunt cele mai importante ierburi pentru creier. Cresc circulatia cerebrala, fapt ce duce la marirea capacitatilo cognitive.

Rasul

Rasul este bun pentru sanatate: elibereaza endorfinele si alte chimicale puternice foarte bune pentru organism. Imbunatateste functiile creierului si stimuleaza ambele parti ale creierului in acelasi timp, ceea ce faciliteaza invatarea.

Efectul Mozart

S-a descoperit ca muzica lui Motzard imbunatateste capacitatea intelectuala a oamenilor: gandirea matematica si spatiala. Imbunatateste functiile cognitive, creste performanta si eficienta muncii. Muzica mareste puterea creierului pentru ca il face pe ascultator mai relaxat si stimulat in acelasi timp

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu