MySpace Comments
Esti vizitatorul cu numarul:
Hit Counters what is my ip address?

miercuri, 3 februarie 2010

Ce mananci sa nu imbatranesti



Intregul proces de imbatranire, de la primele riduri pana la deteriorarea memoriei, depinde de procesul de oxidare. Cercetarile demonstreaza ca putem incetini procesul de imbatranire avand o dieta echilibrata in antioxidanti, care vor contracara efectele negative pe care timpul si stilul de viata le imprima asupra corpurilor si mintilor noastre.

Cercetatorii spun ca trebuie sa consumam 5 portii de fructe si legume zilnic. Puterea pe care o au antioxidantii se masoara prin puterea de contracarare a radicalilor liberi. Mai jos este o lista cu cele mai bogate mancaruri in antioxidanti. Consumati o portie zilnica din oricare 3 alimente de mai jos pentru a arat cu 10 ani mai tineri.

-scortisoara
-oregano uscat
-sofran de India
-fructe de padure, capsuni sau fragi
-pere, grapefruit sau prune
-cirese
-portocale sau mere
-ciocolata neagra
-avocado
-broccoli
-fistic
-un pahar de vin rosu

Fundamentul dietei

Echilibreaza-ti mesele cu cereale si alte ingrediente de sezon. Mananca mancare gatita in casa cu ingrediente proaspete, incluzand paine facuta in casa, mananca mai putin. Mesele trebuie sa le savurezi, incet, sa te bucuri de fiecare inghititura, sa mesteci bine. Mananca peste cel putin de 2 ori pe saptamana. Mananca vegetarian 2 mese pe saptamana, iar carne mananca de cel mult 3 ori pe saptaman.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu