MySpace Comments
Esti vizitatorul cu numarul:
Hit Counters what is my ip address?

miercuri, 10 februarie 2010

FCM Onesti reporneste in dublu exemplar

Echipa de fotbal FCM Onesti va evolua in Divizia C, din acest retur, dar sub denumirea de Pambac, pina la vara, dupa ce actionarii de la gruparea onesteana au cumparat intregul club din Bacau. Sub denumirea de FCM Onesti va mai exista, pina la vara, inca o formatie, numita echipa a doua, care va continua sa activeze in Divizia D. Actionarii de la FCM Onesti au precizat, in cadrul unei conferinte de presa, care s-a desfasurat luni, la Hotel Migdal, ca s-a ajuns la aceasta solutie din cauza regulamentelor Federatiei Romane de Fotbal (FRF), care nu permit ca o echipa sa inceapa un campionat cu un nume si sa-l termine sub alt nume. “Se numeste Pambac, dar este echipa Onestiului, suta la suta”, a precizat Constantin Alexa, unul dintre actionarii de la FCM Onesti. Intrucit clubul Pambac, la fel ca si FCM Onesti, se afla acum in proprietatea actionarilor onesteni, se va putea face o fuziune prin absorbtie, dupa terminarea campionatului, dupa care va exista o singura echipa, cu numele de FCM Onesti.

Costuri mari

Pentru a cumpara clubul Pambac, actionarii FCM Onesti au semnat si un Act aditional la documentul de infiintare al gruparii bacauane, insa patronii onesteni au dorit sa pastreze confidentialitatea in privinta sumei platite pentru derularea tranzactiei. “Actionarii au facut eforturi mari pentru a merge in Liga a III-a si am platit destui bani”, a spus Ioan Matei, presedintele FCM Onesti. Din actionariatul de la FCM Onesti fac parte Ioan Delivan, Stefan Martin, Laurentiu Neghina, Vasile Ciobanu, Constantin Alexa, Ovidiu Momanu, Emil Nistreanu, Danut Cosa, Marcel Colpos, Iulian Popa, Adina Lozinschi, Ion Birhala, Ioan Matei si Fanica Tifan. “A fost mai ieftin sa cumparam un club intreg, decit sa achizitionam fiecare jucator in parte”, a completat Ovidiu Mitroi, directorul sportiv al FCM Onesti. Insa cheltuielile vor fi din ce in ce mai mari, pentru ca actionarii de la FCM Onesti au acum in proprietate 7 echipe, dintre una care va activa in Liga a III-a, sub denumirea de Pambac, una care va juca in Liga a IV-a, sub numele de FCM Onesti, trei echipe de copii preluate de la clubul bacauan, dar care joaca la Buhusi, si doua echipe de juniori si copii de la gruparea onesteana. “Credem ca aceasta constructie va rezista in timp”, a apreciat presedintele Ioan Matei, dar se asteapta si un sprijin de la municipalitatea onesteana. “Am convingerea ca factorii locali vor reactiona pozitiv, iar autoritatile locale vor fi alaturi de noi”, a spus Constantin Alexa. “Sper ca domnul primar sa inteleaga necesitatea acestui club si importanta lui pentru onesteni – a subliniat si Laurentiu Neghina, un alt actionar al FCM Onesti. O sa avem nevoie si de sprijin din partea Primariei si Consiliului Local Onesti, pentru ca vor fi costuri mari”. Consilierul local Stefan Martin, care si el este actionar la FCM Onesti, a precizat ca municipalitatea acorda deja sprijin, prin punerea la dispozitie a celor doua stadioane, CSM si Energia, pe care le intretine si le amenajeaza, dar actionarii spera si intr-o sustinere financiara.

Prezentare festiva a lotului

Prezent la conferinta de presa, antrenorul Costel Cimpeanu a spus ca lotul cu care va juca Pambac se bazeaza pe un nucleu alcatuit din 7 jucatori bacauani, la care se adauga nucleul onestean, format din 15 jucatori, iar ceilalti fotbalisti din lotul largit, impreuna cu cei adusi de la echipa de juniori, vor juca sub numele de FCM Onesti. Lotul largit este alcatuit din Paul Hartvig, Bogdan Andreiu, Alexandru Vamesu, Mihai Dornescu, Radu Sascau, Marian Hanga, Mihai Constantin, Ionut Furtuna, Titel Cimpanu, Costin Barcanescu, Adrian Pascu, Vlad Stirbu, Ionut Martin, Alexandru Tremel, Cristi Borcescu, Mihai Borcescu, Done Grama, Doru Antohe, Bogdan Baboi, Alexandru Manolache, Bogdan Vrinceanu, Ioan Apostu, Valentin Stratulat, Victor Stirbu si Vlad Mironica, iar antrenor secund va fi Costel Ene. “Avem jucatori care au activat si in Liga I, dar vrem sa crestem si juniori, care sa invete de la cei cu experienta – a spus antrenorul Costel Cimpeanu. Sper sa putem face lucruri frumoase”. Fostii jucatori de la FCM Onesti care au intrat in conflict cu actionarii nu vor mai fi primiti la echipa, pentru ca au facut “bisericute” si au produs o stare de tensiune, dupa cum a apreciat Constantin Alexa. “Pe cei care nu sint cu noi i-am poftit sa mearga acasa”, a spus Alexa. “Unii nu au dorit sa colaboreze si si-au hotarit singuri soarta”, a spus si antrenorul Costel Cimpeanu. Lotul de la FCM-Pambac va fi prezentat in mod festiv in fata publicului onestean, in cadrul unei manifestari care se va desfasura cu o saptamina inainte de inceperea returului, atunci cind se va disputa si un meci amical, cel mai probabil pe stadionul CSM, acolo unde va juca si Pambac. In ca un amical va fi disputat joi, cu echipa Aerostar, in Bacau.


Sursa: Ziarul de Bacau.

1 comentarii:

Wo0sa spunea...

Le urez numai bine,chiar mi-e dor sa merg pe stadion si sa tip ca nebunu` la un gol :))

Trimiteți un comentariu